fredag 3 maj 2024

inloggad som

Accelerated Growth blir del av QGroup

Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup sväljer managementkonsultfirman Accelerated Growth och får därmed 20 nya medarbetare i Malmö, Göteborg och Stockholm. Med nystartad verksamhet i Paris har koncernen i dag 420 konsulter på sex marknader globalt.

– Genom Accelerated Growth får vi in mer kompetens med vassa medarbetare, och nya kontaktvägar in till kunder. En del har vi jobbat med tidigare, en del är nya för oss, så det breddar ju Qgroup, säger koncernchefen Jon Carvell till Rapidus.

I kundlistan som följer med köpet finns Volvo, Maersk, Ikea och Staples. När Accelerated Grotwh blir en del av QGroup kommer omkring 170 konsulter hos ungefär lika många kunder vara knutna till koncernens Malmökontor, som också är huvudkontor.

– Om vi kollar i Sverige är det fortsatt utmärkt efterfrågan. Den här vilda västern-tiden som rådde för ett år sedan, när alla bolag skulle trippla i storlek, den har mattats något. Men en jätteskillnad i dag jämfört med tio år sedan är bredden på kundbasen, säger Jon Carvell.

QGroup växte med 100 medarbetare förra året, och koncernchefen ser framför sig att tillväxten håller samma takt 2019, främst genom nyanställningar i de befintliga dotterbolagen. Totalt finns ett 25-tal bolag knutna till koncernen globalt i dag.

– Vi har startat en ny verksamhet i Paris nyligen, det är ett utvecklingsbolag inom big data som också finns i Kalifornien och som vi låter förgrena sig till Paris nu, säger vd.

Jon Carvell är tillsammans med grundarna Mikael Kretz och Håkan Paulsson majoritetsägare i QGroup. Bland de mindre delägarna återfinns även den saudiske finansmannen Mohammed Al-Amoudi genom Midroc Invest på tio procent.

Koncernen hade 2018 en omsättning på 350 miljoner kronor och gjorde en vinst på 14 miljoner kronor, en ökning från 2017 års omsättning och vinst på 260 respektive nio miljoner kronor.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup sväljer managementkonsultfirman Accelerated Growth och får därmed 20 nya medarbetare i Malmö, Göteborg och Stockholm. Med nystartad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.