lördag 4 maj 2024

inloggad som

Elcyklar i fokus på Boschs växande Lundakontor

|  
|  

Tyska industrijätten Boschs utvecklingskontor på Ideon har vuxit till att sysselsätta 150 personer inklusive konsulter. Parallellt har ett nytt verksamhetsområde tillkommit.

– Bosch är stora inom sensorteknik och vi har börjat göra mjukvara till sensorer, säger biträdande kontorschef Carl Gustavsson till Rapidus.

Övrig verksamhet kretsar kring utveckling av mjukvara till bilindustrin, som infotainment och säkerhetslösningar för inbyggda system, samt utveckling av appar och mjukvara till cykeldatorer och uppdatering av mjukvara.

– Den delen som växte mest förra året är Bosch eBike system. Den utgör nu en tredjedel vid sidan av Car Multimedia, mjukvarusäkerhet och mjukvaruuppdatering. Att utnyttja synergierna mellan Car Multimedia och elcykelverksamheten är unikt för det här kontoret, säger Carl Gustavsson.

I dagsläget hyr Bosch 2.000 kvadratmeter fördelat på två våningsplan i Alfa-2 huset på Ideon.

– Det börjar bli fullt. Vi diskuterar med hyresvärden om mer kontorsplats. Vi letar efter 50 procent mer, alltså 1.000 kvadratmeter. Planen är att hålla oss inom Ideonområdet, säger Carl Gustavsson.

På senare tid har en affärsutvecklare, en rekryteringsansvarig samt några supporttjänster tillkommit. Uppemot 25 tjänster är dessutom just nu utannonserade.

Emily Binks

Tyska industrijätten Boschs utvecklingskontor på Ideon har vuxit till att sysselsätta 150 personer inklusive konsulter. Parallellt har ett nytt verksamhetsområde […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.