onsdag 24 april 2024

inloggad som

…som inleder en förstudie med FMV

Katam har nyss slutit ett avtal med Förvarets Materielverk som ska göra en förstudie på bolagets bildanalysteknik. Målet är att hitta nya militära användningsområden.

– Det var en lite oväntad vändning! Det är ett ganska stort projekt och ska bli skitspännande, säger Krister Tham, grundare och vd på Katam.

FMV ska undersöka om tekniken kan användas för att göra framkomlighetsanalyser, alltså hur lätt det är för ett visst fordon att ta sig fram i en skogsmiljö. Samtidigt håller Katam på med förstudier i samarbete med skogsbolag i Chile, för att tillämpa skogsanalystekniken på produktionsskog.

Emiliano Strauss

Katam har nyss slutit ett avtal med Förvarets Materielverk som ska göra en förstudie på bolagets bildanalysteknik. Målet är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.