måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya värvningar: Kipowski till Öresundskraft

Daniel Kipowski är ny sälj- och marknadschef på Öresundskraft. Han lämnar därmed InfraSight Labs i Malmö, där han varit ansvarig för bolagets internationella expansion. Tidigare var han affärsområdeschef på Invest in Skåne.

– Energibranschen är ny för mig, även om det fortfarande är tekniktungt. Förändringsresan som branschen är inne i lockar, den går från en traditionell aktör som levererar el och värme till att bli en mer hållbar aktör i samhället som levererar tjänster med fler och andra värden. Digitaliseringen är en stor och viktig faktor för att kunna optimera och effektivisera energianvändningen, och där hoppas jag kunna tillföra en del, säger Daniel Kipowski till Rapidus.

Noterade Lundabolaget SenzaGen värvar Axel Sjöblad som ny vd. Han kommer senast från motsvarande roll på BioGaia och har tidigare haft höga chefsjobb på Getinge Sverige och Gambro. Axel Sjöblad tillträder den 17 juni och ersätter Anki Malmborg Hager, som efter fem år som vd blir ny styrelseledamot i bolaget.

I Malmö stad blir Jonas Rosenkvist chef för den nya avdelningen Intern ledning och stöd. Han är i dag kommundirektör i Ystad och har tidigare haft motsvarande position i Trelleborg. Rekryteringen är ett led i den omorganisation på statskontoret som Rapidus tidigare skrivit om. Jonas Rosenkvist börjar på sitt nya jobb den 5 augusti.

Niclas Lindstrand

Daniel Kipowski är ny sälj- och marknadschef på Öresundskraft. Han lämnar därmed InfraSight Labs i Malmö, där han varit ansvarig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.