torsdag 23 maj 2024

inloggad som

Ideonbolag lanserar testversion av regelverktyg

|  
|  ,

Lundabolaget Soreco, sprunget ur Sonys Next Step-program, lanserar en betaversion av sitt regulatoriska uppföljningsverktyg.

– Företag kan med hjälp av vårt system hålla reda på vilka regulativa krav som finns. Problemet är att när man säljer många produkter runt om i världen kan det vara svårt och hålla reda på vilka krav som gäller för vilka produkter över tid, säger medgrundare Ingemar Thulin till Rapidus.

Det digitala verktyget heter Regmat och syftet är att hålla företag uppdaterade om krav och regler gällande deras produkter. Fokus ligger initialt på hemelektronikbranschen och EU-direktiv. Det kan handla om direktiv som EU:s Low Voltage Directive, LVD, som innehåller riktlinjer så att elektronisk utrustning i EU håller samma säkerhetsnivå till allehanda miljökrav.

– Vår långsiktiga vision är att koppla verktyget med e-handel, när du handlar från till exempel Wish så ska det ge grönt ljus att produkten är godkänd i det land den beställs ifrån, säger Ingemar Thulin.

En skarp version av Regmat väntas vara klar om drygt ett halvår. Affärsmodellen är licensavgifter och eventuellt försäljning av reklamplatser. Tre personer arbetar i Soreco som grundares av Ingemar Thulin och Johan Berntsen, som även är medgrundare till Subdetect. Verksamheten har hittills finansierats av konsultarbete.

Emily Binks

Lundabolaget Soreco, sprunget ur Sonys Next Step-program, lanserar en betaversion av sitt regulatoriska uppföljningsverktyg. – Företag kan med hjälp av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

    I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

  • Skånska startups till final i Stockholm

    För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

  • Fler blommor i skånska vägkanter

    Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

  • Kassorna tryter för skånska bolag

    Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.