torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar: Semmy Rülf till noterat Lundabolag

Börsnoterade BibbInstruments får ett tungt tillskott i styrelsen i form av Semmy Rülf. Dessutom värvar Neo4J en ny IT-chef.

Semmy Rülf är styrelseordförande i likaledes noterade GWS Production och har tidigare bland annat varit vd för Axis och ProstaLund, ordförande i Lytics, Qlik, Jolife och Dignitana.

– Jag har jobbat med flertalet av de involverade i företaget, och styrelsen och ordföranden Erik von Schenck frågade om jag ville sitta med. Detta är ett av de mest spännande projekt jag sett på många år så det var ett enkelt beslut, säger Semmy Rülf till Rapidus.

BibbInstruments biopsiinstrument gör att läkare kan ta djupare prover av cancertumörer. Bland annat kan instrumentet få fram material från tumörer som växer under magsäckens olika lager. Semmy Rülf väljs formellt till styrelsen vid bolagsstämman den 22 maj och får i uppdrag att ha särskilt fokus på finansiering och affärsutveckling.

Neo4j, börskometen som utvecklar en grafdatabas, har anställt David Bergkvist som ny IT-chef. Han kommer senast från konsultverksamhet på Webworks, där han haft Neo4j som uppdragsgivare.

– Jag blev inhyrd av Julian Simpson, som var global IT-chef för Neo4j. Han satt ensam på Nya Zeeland och jobbare, så det är ett kvitto på att distansarbete fungerar. Senaste året har jag i princip jobbat heltid för Neo4j, men nu går jag från konsult till anställd, säger David Bergkvist.

Niclas Lindstrand

Börsnoterade BibbInstruments får ett tungt tillskott i styrelsen i form av Semmy Rülf. Dessutom värvar Neo4J en ny IT-chef. Semmy […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.