lördag 22 juni 2024

inloggad som

Nya Medeon klart nästa sommar

|  ,
|  

Nu på torsdag, den 11 april, startar Wihlborgs Fastigheter officiellt bygget av den fristående byggnad som kommer att öka Medeons yta med cirka 4.000 kvadratmeter.

Rapidus skrev redan 2014 att Medeon skissade på en utbyggnad då de var trångbodda och flera företag stod i kö. Nu beräknas det nya huset vara inflyttningsklart till sommaren 2020.

– Det är extra glädjande att starta detta projekt eftersom Medeon är fullt uthyrt. Nu kommer bolagen få chans till omflyttningar och expansion inom Medeon, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs är byggherre och kommer att kvarstå som ägare, liksom till resten av Medeonkomplexet. I dag omfattar det en bruttoyta på cirka 20.000 kvadratmeter och inrymmer ett 60-tal life science-bolag. Det nya huset, H-huset, kommer att bestå av fyra våningar och kommer att ha en annan typ av ytbeklädnad än övriga Medeonhusen.

– Det blir en fin byggnad som kommer att lyfta Medeonområdet som i dag har en lite mer lågmäld gestaltning, säger Ulrika Hallengren.

Elisabet Ottosson

Nu på torsdag, den 11 april, startar Wihlborgs Fastigheter officiellt bygget av den fristående byggnad som kommer att öka Medeons […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]