fredag 26 april 2024

inloggad som

Sigmaledningen går in i Malmökonsult

|  , ,
|  ,

Rexor, som utvecklat ett affärssystem för konsultbolag, plockar in närmare 18 miljoner kronor. Malmöbolaget får därmed sina första externa delägare, ett konsortium av ett 30-tal investerare med Dan Olofsson och Sigmakoncernens ledning i spetsen.

Rexor startades 2011 av teamet bakom affärssystemen XOR som köptes upp av Visma 2004. Bolaget har utvecklat ett molnbaserat affärssystem för konsulter och tar nu in kapital för att expandera försäljningen och vidareutveckla programmet.

I samband med emissionen inleder Rexor ett samarbete med Sigmakoncernens moderbolag Danir. Tanken är att anpassa systemet efter- och med hjälp av Sigma, som totalt har runt 4.400 anställda.

Rexors vd och grundare Stefan Widén kvarstår efter emissionen som majoritetsägare. Samtidigt köper Dan Olofsson och flera personer från Danir och Sigmas ledning sammanlagt nära 19 procent av aktierna i bolaget. Totalt utgör denna grupp ungefär hälften av Rexors nya delägarkonsortium.

– Konsultsektorn har exploderat de senaste åren, inom flera olika branscher, och det kommer bara fortsätta. I framtiden måste mjukvara mycket mer nischat mot specifika branscher och det är precis det vårt system är, anpassat efter större konsultbolags speciella krav, säger Stefan Widén till Rapidus.

Emiliano Strauss

Rexor, som utvecklat ett affärssystem för konsultbolag, plockar in närmare 18 miljoner kronor. Malmöbolaget får därmed sina första externa delägare, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.