torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nyfinansierat Sleeping world lämnar Skåne

Alite-avknoppningen Sleeping world – som utvecklar och säljer smarta sängar – flyttar från Malmö till större industrilokaler utanför Lysekil. Därmed lämnar bolaget födelseorten Malmö, samtidigt som man med ny vd och nytt kapital inleder samarbete med sängvaruhuset Sova.

– Vår kollektion finns i nu i tolv av deras butiker, tanken är att vi tar etapp för etapp med målet att finnas i alla deras butiker, säger vd David Zettergren.

Han tillträdde på posten efter årsskiftet och har liksom grundarna bakgrund inom sängkoncernerna Carpe Diem och Hilding Anders. Han har dock arbetat och varit delägare i bolaget i drygt ett år.

Sleeping world tar i samband med flytten också in uppemot tio miljoner kronor från befintliga ägare, som ska gå till att säkra driften i produktionen och utvecklingen av smarta sängar i de nya lokalerna. Försäljningsmålet som satts upp för året ligger på 30 miljoner plus.

– Det är ett styrkebesked att vi finns inne i Sveriges ledande sängspecialist, men det kommer ta tid att jobba upp en marknad. I dag när man går till en sänghandlare så är det för att köpa en möbel, inte tekniska lösningar. Vi tror väldigt mycket på vår kombination av snygga och funktionella sängar med tekniska features som analyserar sömnen och dessutom kan ge råd på hur man kan förbättra den. Men vi måste låta marknaden ta lite tid, säger David Zettergren.

Bolaget använder en typ av sensorband som läggs under bäddmadrassen och mäter vibrationer, puls, andning samt vissa rumsvariabler som temperatur och luftfuktighet. Man har dessutom skickat en patentansökan för sin så kallade ZipTop-lösning som fäster lakan och bäddmadrass med hjälp av en dragkedja.

Bland Sleeping worlds större delägare märks Alite International, Fredrik Alstierna, grundarna och de ledande befattningshavarna.

Emiliano Strauss

Alite-avknoppningen Sleeping world – som utvecklar och säljer smarta sängar – flyttar från Malmö till större industrilokaler utanför Lysekil. Därmed […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad