fredag 23 februari 2024

inloggad som

“Vår trovärdighet står på spel”

Framtida filmproduktioner och events i Skåne riskerar att inte bli av. Detta efter att Business Region Skåne fått besked från koncernkontoret om att det finansiella stödet för 2019 uteblir.

– I det besked vi fått är det medel som riktas till evenemang och filmproduktion som försvinner. Därför har våra dotterbolag Event in Skåne och Film i Skåne gjort konsekvensbeskrivningar om hur de måste prioritera om. Under tiden har vi gjort en skrivelse till regionen och hoppas få beslutet omprövat, säger Business Region Skånes vd Susanne Magnusson till Rapidus.

För att Business Region Skåne ska kunna agera långsiktigt med särskilda insatser i större evenemang och filmproduktioner beslutade regionstyrelsen om tio miljoner kronor under perioden 2019 – 2021.  Pengar som skulle användas till filmproduktioner och eventverksamhet, eftersom de initieras flera år innan de ska genomföras. I början av 2019 kom beskedet om att medel för året uteblir.

Film i Skåne stoppar alla insatser i nya film- och tv-projekt i avvaktan på slutligt besked, för att prioritera redan ingångna avtal, enligt konsekvensbeskrivningen som Rapidus tagit del av. Event in Skåne skriver i samma konsekvensbeskrivning att det uteblivna stödet får konsekvenser för investeringar i evenemang under 2019, bland annat Dreamhack och Kite-VM.

– Eventen ska kunna bli av, men det får konsekvenser för vår finansiering. Den får antingen bli mindre eller utebli helt, så vår trovärdighet och tilliten för oss som avtalspartner står på spel. Faran är större för utvecklingen av nya event. Event in Skåne kommer att stoppa alla inkommande event, säger Susanne Magnusson.

Niclas Lindstrand

Framtida filmproduktioner och events i Skåne riskerar att inte bli av. Detta efter att Business Region Skåne fått besked från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.