torsdag 2 maj 2024

inloggad som

“Vår trovärdighet står på spel”

Framtida filmproduktioner och events i Skåne riskerar att inte bli av. Detta efter att Business Region Skåne fått besked från koncernkontoret om att det finansiella stödet för 2019 uteblir.

– I det besked vi fått är det medel som riktas till evenemang och filmproduktion som försvinner. Därför har våra dotterbolag Event in Skåne och Film i Skåne gjort konsekvensbeskrivningar om hur de måste prioritera om. Under tiden har vi gjort en skrivelse till regionen och hoppas få beslutet omprövat, säger Business Region Skånes vd Susanne Magnusson till Rapidus.

För att Business Region Skåne ska kunna agera långsiktigt med särskilda insatser i större evenemang och filmproduktioner beslutade regionstyrelsen om tio miljoner kronor under perioden 2019 – 2021.  Pengar som skulle användas till filmproduktioner och eventverksamhet, eftersom de initieras flera år innan de ska genomföras. I början av 2019 kom beskedet om att medel för året uteblir.

Film i Skåne stoppar alla insatser i nya film- och tv-projekt i avvaktan på slutligt besked, för att prioritera redan ingångna avtal, enligt konsekvensbeskrivningen som Rapidus tagit del av. Event in Skåne skriver i samma konsekvensbeskrivning att det uteblivna stödet får konsekvenser för investeringar i evenemang under 2019, bland annat Dreamhack och Kite-VM.

– Eventen ska kunna bli av, men det får konsekvenser för vår finansiering. Den får antingen bli mindre eller utebli helt, så vår trovärdighet och tilliten för oss som avtalspartner står på spel. Faran är större för utvecklingen av nya event. Event in Skåne kommer att stoppa alla inkommande event, säger Susanne Magnusson.

Niclas Lindstrand

Framtida filmproduktioner och events i Skåne riskerar att inte bli av. Detta efter att Business Region Skåne fått besked från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.