måndag 29 april 2024

inloggad som

Internationellt klockbolag tar över Anima

I februari försattes klockföretaget Anima från Malmö i konkurs, efter att kinesiska ägaren GoerTek stoppat kapitaltillförseln. Nu har verksamheten tagits över av det internationella spanska klockföretaget Festina, men bara en handfull av de uppsagda anställda kommer erbjudas nytt jobb hos bolaget.

– Jag är väldigt nöjd för att verksamheten kan fortsätta, att produkten lever vidare och användarna som redan köpt klockor kan fortsätta använda dem. Sen tycker jag det är beklagligt att inte fler av Animas tidigare anställda kunde erbjudas vidare anställning. Jag kommer ha ett tiotal anställda som hjälper till med övergången och sen kommer ett mindre team vara verksamt i Sverige. Men huvuddelen av verksamheten flyttas ut, säger konkursförvaltaren Ola Sellert från advokatbyrån Trädgårdh i Malmö.

Han uppger att Festinas uttalade plan är att flytta ut största delarna av verksamheten och driva vidare en del, med begränsad styrka genom ett nytt svenskt bolag, där ett mindre team kommer erbjudas anställning. Uppköpet handlar framför allt om inventarier, lager och IP-rättigheter

Rapidus har utan lycka sökt Festina för en kommentar.

Emiliano Strauss

I februari försattes klockföretaget Anima från Malmö i konkurs, efter att kinesiska ägaren GoerTek stoppat kapitaltillförseln. Nu har verksamheten tagits […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.