torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Martin Walfisz utvecklar hemlig affärsmodell för mobilspel

Massivegrundaren och spelbranchsveteranen Martin Walfisz har startat bolaget Multiscription ihop med Teis Anker Mikkelsen. Exakt vad bolaget ska syssla med är Walfisz än så länge hemlighetsfull om, men det handlar om att skapa en ny affärsmodell för mobilspel.

– Det finns två sätt att sälja mobilspel på i dag: premium och free to play, då är det gratis att spela men man betalar för fördelar i spelet. Reklam är också en affärsmodell men den är oftast inte fristående, i ett free to play-spel har man reklamintäkter utöver andra intäkter. Vi vill införa en tredje affärsmodell som vi kallar Multiscription och som vi än så länge inte vill prata så mycket om publikt, säger Martin Walfisz till Rapidus.

Hittills har Multiscription tagit in omkring fyra miljoner kronor från affärsänglar. I Danmark finns ett dotterbolag med samma namn, där den huvudsakliga operativa verksamheten finns.

– Teis är i Köpenhamn och håller på att bygga ett team där, säger Martin Walfisz.

Hans huvudsakliga sysselsättning är i Egmontägda Nordisk Film Games som bland annat investerat i Avalanche och danska Flashbulb Games. Walfisz grundade Massive Entertainment och numera avvecklade Planeto. Hans kollega Teis Anker Mikkelsen har arbetat som producent på IO Interactive samt som chief product officer på MovieStarPlanet.

Emily Binks

Massivegrundaren och spelbranchsveteranen Martin Walfisz har startat bolaget Multiscription ihop med Teis Anker Mikkelsen. Exakt vad bolaget ska syssla med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]