lördag 27 april 2024

inloggad som

Laccures samarbete med Combe avslutas

|  ,
|  

Pulsbolaget Laccures avtal med Combe som inleddes i maj 2017 har avslutats. Anledningen är ändrade prioriteringar hos amerikanska Combe.

I licensavtalet ingick exklusiva globala rättigheter till Laccures produkt mot bakteriell vaginos. Laccure skulle enligt avtalet erhålla betalning vid signering och delmålsbetalningar samt royalties. På sikt skulle ägarskapet av produkten övergå till Combe.

”Produktionsuppskalningen av produkten pågår. Avtalet med Combe är konfidentiellt. Det är full fokus på produktionsuppskalningen”, skriver projektledare Jeanette Folking i ett mejl till Rapidus.

Vad betyder det här för Laccure, att avtalet med Combe avslutats?

”Det betyder att Laccure får söka exit med annan partner.”

Laccure i Helsingborg utvecklar en receptfri vaginal tablett som motverkar infektioner som skapar obalans i den vaginala bakteriefloran. Tabletten avger mjölksyra under flera dagar och reducerar därmed det förhöjda PH-värdet i slidan. Privatägda Combe tillverkar egenvårds- och skönhetsprodukter samt receptfria läkemedel. Bland bolagets varumärken syns Clerasil, Just for Men och Lanacane.

Emily Binks

Pulsbolaget Laccures avtal med Combe som inleddes i maj 2017 har avslutats. Anledningen är ändrade prioriteringar hos amerikanska Combe. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.