onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Hoofstep lanserar uppkopplad grimma

|  ,
|  

På måndag lanserar Hoofstep sin första produkt, en sensoruppkopplad grimma för hästövervakning och beteendeanalys. Lanseringen sker via Kickstarter med beräknad levereras under maj-augusti.

– Vi valde Kickstarter eftersom det är ett smidigt sätt att marknadsföra innovativa produkter och få snabb spridning till kunder som vill stödja förändringsarbete, säger Karl Forssman, en grundarna till Hoofstep.

Genom en specialdesignad grimma med sensorer som placeras på hästens panna registreras till exempel rörelser och matvanor. Informationen skickas med radiosignaler till en uppkopplad basenhet där ägaren kan ta del av informationen via en app i sin mobil.

Syftet är att snabbt kunna få indikationer på sjukdomar eller andra typer av störningar hos hästen. Den kan också användas för att få information om hur mycket fysisk träning hästen behöver eller när det är dags för fölning.

Systemet testas nu av ett 30-tal kunder, bestående av professionella ryttare, hästgårdsägare och hobbyryttare. Hoofstep grundades 2016 och är baserat i Helsingborg.

Jessika Nord

På måndag lanserar Hoofstep sin första produkt, en sensoruppkopplad grimma för hästövervakning och beteendeanalys. Lanseringen sker via Kickstarter med beräknad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad