torsdag 25 april 2024

inloggad som

Dan Olofsson lämnar Terranet – tungviktare ersätter

Lundabaserade Terranet fortsätter att möblera om efter förra årets tvära omkast i affärsstrategin. Det First North-listade bolaget satsar nu helhjärtat på den heta marknaden för självkörande bilar för sin mjukvaruteknik.

Trotjänaren Dan Olofsson lämnade, tillsammans med Precise Biometrics vd Stefan K Persson, styrelsen i början av februari. De ersätts av Fingerprint Cards marknadschef Michel Roig och Lars Novak, som sedan 2018 är utvecklingschef på börsnoterade CLX Communications – som nyligen bytt namn till Sinch – och tidigare varit utvecklingschef på Sony Mobile och Sony Ericsson.

– Michel Roig är någon som är oerhört kompetent inom teknikområden i framkant och har kunskap om marknader vi vill ta oss in på. Lars Novak har i sin tur en stark teknisk kompetens och stort nätverk, han förstår potentialen i vår teknik, säger Christina Björnström.

Felicia Frithiof

Lundabaserade Terranet fortsätter att möblera om efter förra årets tvära omkast i affärsstrategin. Det First North-listade bolaget satsar nu helhjärtat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.