måndag 15 april 2024

inloggad som

Fyra frågor till Erik Syrén…

… vd för Lime Technologies, som nyss fått in Petter Stordalen som delägare och släppt sitt första bokslut som noterat bolag.

Ni har fått in tunga och väldigt offentliga namn som ägare, som Petter Stordalen. Hur har det påverkat uppmärksamheten kring Lime?

– Vi har inte flaggat att vi har de här namnen som ägare så du är faktiskt den första som frågar om till exempel Petter Stordalen. Idag ska jag träffa institutionella ägare hela dagen, jag hoppas att vi kan arbeta tillsammans med aktiva storägare som ger input och att vi kan dra nytta av deras kunnande.

Nettoomsättningen ökade med 20 procent under 2018 och marginalen efter avskrivningar låg på 23 procent. Är ni nöjda med det resultatet?

– Vi tycker att vi kan vara ganska stolta över vårt första kvartal som publikt bolag, vi levererar det vi lovat med god lönsamhet och fokus på lönsam tillväxt år efter år.

Ni noterades på Nasdaq Stockholm den 6 december, mitt i börsoron världen över. Övervägde ni att skjuta på eller till och med ställa in börsintron i något läge?

– Nej, faktiskt aldrig. Vi har jobbat och förberett för detta i tre – tre och ett halvt år. Under hösten var vi ute på den sista rundan och träffade investerare och kände att vi hela tiden fick en bra respons. Vi fick också starka hörnstenar som Håkan Roos, Martin Gren och andra kunniga techinvesterare som gjort den här typen av affär tidigare. Det skapade en trygghet för många och gav en följa John-effekt.

Hur har din egen tillvaro ändrats sedan börsintroduktionen, går det åt mycket tid och energi att hålla kontakt med investerarna?

– Jag har varit med om att få nya ägarförhållanden tidigare, nu handlar det om att bygga ett nytt förtroende och leverera det vi har sagt för att få friheten att agera. Därför är det skönt att vi håller det vi lovar redan första kvartalet.

Niclas Lindstrand

… vd för Lime Technologies, som nyss fått in Petter Stordalen som delägare och släppt sitt första bokslut som noterat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Nato är nya drömkunden…

  Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

 • …och en guldgruva för startups

  Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

 • Alfa Laval prisas i Lund

  Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.


 • Lime fortsätter uppåt

  Det är inga sura miner när CRM-jätten Lime från Lund summerar helåret 2023. Klyftiga investeringar och en stark produktportfölj gör att bolaget håller en bra tillväxttakt.

 • Lime förvärvar Malmöbolag

  CRM-jätten Lime Technologies i Lund förvärvar 85 procent av aktierna i Malmöbaserade SportAdmin i Skandinavien till ett mångmiljonbelopp.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • …och Lime utmanar Getaccept

  CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, […]

 • Han jagar förvärv åt Lime

  Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera […]

 • Dagens rapporter

  Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]

 • Malmöbolag biffas upp av Monterro

  Malmöbolagen Matilda Foodtechs och Hypergenes majoritetsägare, fondbolaget Monterro, har nyligen förvärvat två tyska bolag för portföljbolagens räkning. Syftet är att […]

 • Lime Go till Danmark och Norge

  Det har gått trögt för budgetversionen av IT-företaget Lime Technologies CRM-system, Lime Go. Nu är det dags för ett lanseringsförsök […]

 • Kompetensbrist tvingar Lime till Polen

  IT-bolaget Lime Technologies öppnar ett utvecklingskontor i Krakow i Polen. Orsaken är kompetensbrist på hemmaplan i Lund och övriga Sverige. […]

 • Monterro satsar mer i Skåne

  För ett år sedan lämnade Erik Syrén vd-posten på Lime Technologies och blev partner på Monterro. Riskkapitalbolaget investerar i bolag […]