onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Kassacentralen knoppar av utveckling av betalningsterminal

|  ,
|  

Malmöbaserade betalningstjänstbolaget Kassacentralen har startat dotterbolaget TruePay för att utveckla nya produkter. Om ett halvår hoppas bolaget lansera en betalningsterminal med samma namn och senare följer en kundapp för restauranger.

– Restauranger har traditionellt haft tre funktioner i olika enheter: en orderterminal där man knappar in beställningarna, en bältesskrivare som skriver ut beställningen till köket eller servicen och en vanlig kortterminal för betalningen. Vår terminal ska göra allt det där i ett, säger Ulf Ericsson, TruePays ordförande tillika Kassacentralens vd.

Han hoppas på en lansering i juli för att sedan kunna följa upp med en kundapp som är integrerad till kassaterminalens system. På så vis ska kunder genom appen kunna göra beställningar som går direkt in i restaurangens system.

– Det ska inte vara en app för alla restauranger utan den kommer anpassas för varje enskild, så att det blir varje restaurangs egen app som kunden beställer i, säger Ulf Ericsson.

Kassacentralens omsättning för det brutna räkenskapsåret som slutade i augusti 2018 landade på runt 27 miljoner, en markant ökning från föregående års 17,6 miljoner. Bolaget har utöver huvudkontoret i Malmö även kontor i Stockholm och Gävle, med 21 anställda sammanlagt.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade betalningstjänstbolaget Kassacentralen har startat dotterbolaget TruePay för att utveckla nya produkter. Om ett halvår hoppas bolaget lansera en betalningsterminal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.