tisdag 5 december 2023

inloggad som

Mazily och Himynameis går i graven

Olle Morins Himynameis och Mazily är under avveckling. Himynameis avvecklades i höstas och Mazily ska läggas ner inom kort. Då Himynameis aldrig fick fart under vingarna i Sverige testades dejtingappen på bland annat den asiatiska marknaden.

– Himynameis fick vi inte riktigt snurr på och hade inte riktigt råd och driva den vidare. Den lyckads inte få det genomslag vi hoppades. Det är en ganska tuff marknad med tuff konkurrens. Nu har vi sett att Tinder börjat med loopade korta videosar så vissa av de här elementen som vi var tidigt ute med har snappats upp av andra appar – så vi var inte helt off, säger Olle Morin till Rapidus.

Med Himynamis kunde singlar, likt Tinder, visa intresse för andra användare som befann sig geografiskt nära. I appen laddade användaren upp en kort video på sig själv, det var även möjligt att söka på taggar för att hitta personer med samma intressen som en själv.

Dejtinghemsidan och appen Mazily fokuserar på storstäder och att sammanföra människor baserat på bland annat kulturella intressen. Användare kan även se kommande event i sin stad.

– Där har vi inga ekonomiska trångmål som gör att vi måste avveckla. Vi jobbar på andra jobb och har tröttnat på att jobba med den på fritiden. Mazily är fortfarande uppe och snurrar, men vi har sagt att vi stänger den 14 februari, säger Olle Morin.

Mazily grundades 2016 och Himynameis 2011. Olle Morin och Ludvig Lindström ägde största delen av moderbolaget Hi Group. Viggo Cavling, som bland annat varit chefredaktör för Resumé, syns bland övriga delägare.

Olle Morin forsätter arbeta på Malmöbyrån Whitespace och har inga nya uppstartsprojekt i rockärmen i dagsläget.

Emily Binks

Olle Morins Himynameis och Mazily är under avveckling. Himynameis avvecklades i höstas och Mazily ska läggas ner inom kort. Då […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.