måndag 20 maj 2024

inloggad som

StruSoft växer i Manilla

|  
|  

Malmöbaserade StruSofts nyetablerade kontor i Manilla har vuxit till att sysselsätta åtta personer. Målet är att det ska bli lika stort som som Indienkontoret, där mellan 30 och 40 personer arbetar.

– Vi har stabiliserat Indien och nu har vi ett dotterbolag där. Manilla ska bli som i Indien och också ha programutveckling, säger vd Paul Rehn till Rapidus.

StruSoft utvecklar programvara för byggbranschen. Den matematiska grunden bygger på den finita elementmetoden, som är en datorbaserad beräkningsmetod för komplexa system. Den gör att konstruktören snabbt och realistiskt kan kontrollera hållfastheten på detaljer som ännu inte existerar annat än som datormodeller.

Bland kunderna märks svenska Abetong och polska Pekabex, en leverantör av betongelement.

– Vi har på senare tid haft framgångar med försäljningen i Polen och även i England. Längre fram ska vi ha distributörer i Spanien och Kina, säger Paul Rehn.

Omkring 120 personer arbetar på StruSoft, varav 40 finns i Malmö och resten är utspridda på kontoren i Stockholm, Göteborg, Tallinn, Danmark, Ungern och Dubai. Under 2019 räknar StruSoft-koncernen med att omsätta över 100 miljoner kronor jämfört med i fjol som landade på omkring 80 miljoner kronor. Paul Rehn och 12 arbetskollegor från Skanska grundade StruSoft, samtliga är ägare.

Emily Binks

Malmöbaserade StruSofts nyetablerade kontor i Manilla har vuxit till att sysselsätta åtta personer. Målet är att det ska bli lika […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.