fredag 14 juni 2024

inloggad som

Lundachef får globalt toppjobb på Ericsson

|  
|  ,

Igor Tasevski, tidigare chef för radioutvecklingsteamet hos Ericsson i Lund, intar snart rollen som global chef för produktutveckling inom radiokommunikation, en av bolagets viktigaste enheter.

Nyheten kommer bara ett par veckor efter att Rapidus kunde berätta att Linda Persson, platschef i Lund, ska ta över som produktutvecklingschef för basbandsmjukvara.

– Det vittnar om att ledarskapet i Lund fungerat mycket bra och haft global påverkan. Inom 5g-utvecklingen har Lund legat i framkant med viktig kompetens från den tidigare modemutvecklingen. Många betydelsefulla produkter har levererats från enheten, säger Igor Tasevski.

Han intar sin nya roll den 1 mars och kommer att till en början fortsätta ha sin bas i Lund. Men eftersom jobbet kräver mycket pendlande menar Tasevski att hans hemort är irrelevant. Den närmsta tiden kommer arbetet att kretsa kring lanseringen av nya 5g-produkter.

– Under 2019 blir 5g-teknik konventionellt på många platser i världen. Så nu kommer mycket att handla om utrullningen av 5g-produkter framför allt i Asien, USA och utvalda delar av Europa. I Lund kommer utvecklingen att fokusera på väldigt höga radiofrekvenser, säger Igor Tasevski.

Hans efterträdare på utvecklingskontoret i Lund är ännu inte tillsatt, rekryteringen pågår.

Emiliano Strauss

Igor Tasevski, tidigare chef för radioutvecklingsteamet hos Ericsson i Lund, intar snart rollen som global chef för produktutveckling inom radiokommunikation, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]