torsdag 25 juli 2024

inloggad som

Lundachef får globalt toppjobb på Ericsson

|  
|  ,

Igor Tasevski, tidigare chef för radioutvecklingsteamet hos Ericsson i Lund, intar snart rollen som global chef för produktutveckling inom radiokommunikation, en av bolagets viktigaste enheter.

Nyheten kommer bara ett par veckor efter att Rapidus kunde berätta att Linda Persson, platschef i Lund, ska ta över som produktutvecklingschef för basbandsmjukvara.

– Det vittnar om att ledarskapet i Lund fungerat mycket bra och haft global påverkan. Inom 5g-utvecklingen har Lund legat i framkant med viktig kompetens från den tidigare modemutvecklingen. Många betydelsefulla produkter har levererats från enheten, säger Igor Tasevski.

Han intar sin nya roll den 1 mars och kommer att till en början fortsätta ha sin bas i Lund. Men eftersom jobbet kräver mycket pendlande menar Tasevski att hans hemort är irrelevant. Den närmsta tiden kommer arbetet att kretsa kring lanseringen av nya 5g-produkter.

– Under 2019 blir 5g-teknik konventionellt på många platser i världen. Så nu kommer mycket att handla om utrullningen av 5g-produkter framför allt i Asien, USA och utvalda delar av Europa. I Lund kommer utvecklingen att fokusera på väldigt höga radiofrekvenser, säger Igor Tasevski.

Hans efterträdare på utvecklingskontoret i Lund är ännu inte tillsatt, rekryteringen pågår.

Emiliano Strauss

Igor Tasevski, tidigare chef för radioutvecklingsteamet hos Ericsson i Lund, intar snart rollen som global chef för produktutveckling inom radiokommunikation, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.