tisdag 5 december 2023

inloggad som

Avionero går in i Tyskland – och därefter Norge

Resejämförelsesajten Avionero tar steget in på den tyska marknaden. I april väntar ännu en expansion, då till Norge.

– Vi lanserade i Tyskland i torsdags. Vi finns i Sverige, Ryssland, USA och Spanien sedan tidigare. Vår nästa lansering är redan framröstad på vår sajt och det blir Norge. Sedan blir det en ny lansering i juli, säger vd Lars Kristensson till Rapidus.

Vilket land som blir aktuellt i juli röstas fram av användarna på bolagets sajt, precis som det gjorts med lanseringarna i Spanien och aktuella Tyskland.

Avioneros resejämförelsesajt bygger på artificiell intelligens. Ett övergripande syfte är att användare ska kunna söka flygavgångar på flera olika sätt. Till exempel ska den flexibla resenären kunna söka på hur många dagar man vill vara iväg, ungefär när man vill åka, exempelvis under sommarmånaderna, och ungefär vart man vill åka, som ett specifikt land. Nyligen blev det möjligt att söka på kontinenter också.

– Vi tittar på ditt scenario, vem du är. Systemet bygger upp personas utifrån andra sökningar och vad andra har föredragit. Du som person kan befinna dig i olika personas: samma individ kan söka familje- och affärsresa samtidigt. Vilket scenario du är i, här och nu, är det som räknas, säger Lars Kristensson.

Bolaget sysselsätter tio heltidstjänster. Utvecklingskontoret ligger i Moskva, där flest medarbetare finns, och det administrativa kontoret är i Malmö. Lars Kristensson har tidigare arbetat med AI inom spelbranschen och har även erfarenhet från Momondo. Han grundade Avionero ihop med Anton Tyulenev.

Utöver grundarna syns bland delägarna även Peter Benson, Patric Blixt och Daniel Somos.

Emily Binks

Resejämförelsesajten Avionero tar steget in på den tyska marknaden. I april väntar ännu en expansion, då till Norge. – Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.