torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Additude slås ihop med holländska ICT

Det holländska konsultföretaget ICT och Malmöbaserade Additude slås samman till en koncern. Additude blir en del av det fusionerade bolaget och kvarstår som ägare.

– Vårt varumärke blir kvar liksom nyckelpersonerna i bolaget. Vi fortsätter med samma expansionsplaner och samma vision som vi alltid haft. Plattformen är att vi ska expandera i Norden, men över gränserna får vi mycket nytta av varandra, säger Additudes vd Sam Aston till Rapidus.

Sammanlagt arbetar 160 konsulter på Additude, där Sam Aston även är delägare. Övriga ägare före dagens affär var Peter Johansson, Jim Roslund, och Jonas Sjödahl, som alla är verksamma i bolaget.

Sedan starten 2010 har Additude vuxit mycket snabbt. Företaget omsatte 113 miljoner kronor under 2017, en ökning med drygt 40 procent, och gjorde en vinst efter finansnetto på nästan 12 miljoner kronor. I koncernen finns tre dotterbolag, Additude Industry, Additude Excellence och Additude Innovation.

Bland kunderna märks storföretag som Volvo Cars, E.On och Kockums.

Niclas Lindstrand

Det holländska konsultföretaget ICT och Malmöbaserade Additude slås samman till en koncern. Additude blir en del av det fusionerade bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.