fredag 29 mars 2024

inloggad som

Additude slås ihop med holländska ICT

Det holländska konsultföretaget ICT och Malmöbaserade Additude slås samman till en koncern. Additude blir en del av det fusionerade bolaget och kvarstår som ägare.

– Vårt varumärke blir kvar liksom nyckelpersonerna i bolaget. Vi fortsätter med samma expansionsplaner och samma vision som vi alltid haft. Plattformen är att vi ska expandera i Norden, men över gränserna får vi mycket nytta av varandra, säger Additudes vd Sam Aston till Rapidus.

Sammanlagt arbetar 160 konsulter på Additude, där Sam Aston även är delägare. Övriga ägare före dagens affär var Peter Johansson, Jim Roslund, och Jonas Sjödahl, som alla är verksamma i bolaget.

Sedan starten 2010 har Additude vuxit mycket snabbt. Företaget omsatte 113 miljoner kronor under 2017, en ökning med drygt 40 procent, och gjorde en vinst efter finansnetto på nästan 12 miljoner kronor. I koncernen finns tre dotterbolag, Additude Industry, Additude Excellence och Additude Innovation.

Bland kunderna märks storföretag som Volvo Cars, E.On och Kockums.

Niclas Lindstrand

Det holländska konsultföretaget ICT och Malmöbaserade Additude slås samman till en koncern. Additude blir en del av det fusionerade bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]