lördag 20 april 2024

inloggad som

Hon leder global utveckling av 5G-mjukvara

|  
|  

Linda Persson, platschef för Ericsson i Lund, blir företagsjättens produktutvecklingschef för basbandsmjukvara till 4G och 5G. Därmed leder hon utvecklingen på global basis med personal i Ottawa, Kina, Kista och förstås i Lund.

– Vi har slagit ihop all lokal utveckling så en och samma person ansvarar för hela utvecklingen för mjukvara till 4G-5G. Det blir en spännande utmaning, säger Linda Persson till Rapidus.

Hon sitter dock kvar i Lund och fortsätter att vara platschef för de totalt 630 anställda i Skåne.

– Ja, så ser det ut just nu, men jag kommer att resa mycket mer. Vi jobbar väldigt mycket globalt redan nu med en organisation som är spridd över världen, säger Linda Persson.

Ericsson lanserar flera 5G-produkter i år med olika kunder och utvecklingen pågår för fullt. 5G kommer tillåta bättre video och mobilt bredband i realtid än föregångaren 4G, men också möjliggöra många fler användningsområden inom automatisering, sjukvård och industrier. Boliden använder till exempel 5G-produkter från Ericsson för att fjärrstyra robotar nere i gruvan i stället för att låta människor göra det jobbet.

– Ska man ha självkörande bilar så måste man också vara säker på att bilen bromsar när den ska. Det kräver mycket mer prestanda, hög säkerhet och snabb återkoppling, i det läget vill man inte tappa mottagningen, säger Linda Persson.

Niclas Lindstrand

Linda Persson, platschef för Ericsson i Lund, blir företagsjättens produktutvecklingschef för basbandsmjukvara till 4G och 5G. Därmed leder hon utvecklingen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.