måndag 15 april 2024

inloggad som

Hon leder global utveckling av 5G-mjukvara

|  
|  

Linda Persson, platschef för Ericsson i Lund, blir företagsjättens produktutvecklingschef för basbandsmjukvara till 4G och 5G. Därmed leder hon utvecklingen på global basis med personal i Ottawa, Kina, Kista och förstås i Lund.

– Vi har slagit ihop all lokal utveckling så en och samma person ansvarar för hela utvecklingen för mjukvara till 4G-5G. Det blir en spännande utmaning, säger Linda Persson till Rapidus.

Hon sitter dock kvar i Lund och fortsätter att vara platschef för de totalt 630 anställda i Skåne.

– Ja, så ser det ut just nu, men jag kommer att resa mycket mer. Vi jobbar väldigt mycket globalt redan nu med en organisation som är spridd över världen, säger Linda Persson.

Ericsson lanserar flera 5G-produkter i år med olika kunder och utvecklingen pågår för fullt. 5G kommer tillåta bättre video och mobilt bredband i realtid än föregångaren 4G, men också möjliggöra många fler användningsområden inom automatisering, sjukvård och industrier. Boliden använder till exempel 5G-produkter från Ericsson för att fjärrstyra robotar nere i gruvan i stället för att låta människor göra det jobbet.

– Ska man ha självkörande bilar så måste man också vara säker på att bilen bromsar när den ska. Det kräver mycket mer prestanda, hög säkerhet och snabb återkoppling, i det läget vill man inte tappa mottagningen, säger Linda Persson.

Niclas Lindstrand

Linda Persson, platschef för Ericsson i Lund, blir företagsjättens produktutvecklingschef för basbandsmjukvara till 4G och 5G. Därmed leder hon utvecklingen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.