tisdag 5 december 2023

inloggad som

Tre snabba till Nicklas Larsson, vd på Malmöbolaget Kollektiva …

|  ,
|  

… som skiftat affärsinriktning och startat ett dotterbolag.

Varför vill ni ändra namn till ”Kollektiva Innovation Studios”?

– För att bättre spegla vad vi nu gör i bolaget. Kollektiva Jämförelser i Sverige var en social plattform med 30.000 användare som tillsammans kunde ta kollektiva beslut om PPM-sparande. När vi var tvungna att stänga tjänsten efter Pensionsmyndighetens krav, efter skandalerna med Falcon Funds och Allra, började vi jobba med nya projekt. Tanken är att moderbolaget ska vara ingångsporten. Det ska kunna komma in utomstående projekt där våra ägare går in med såddkapital och vi går in hands-on och jobbar med projekten. Men det är inget VC-bolag.

Har det kommit in några projekt?

– Nja, vi har jobbat med två egna projekt: det kom in en ny person i bolaget som tillsammans med oss och kläckte en idé som vi nu jobbar med och har lagt i dotterbolaget. Vi har ett annat eget projekt som blev lagt på is för att det för tillfället är för dyrt att driva. Vi har också sålt managementtjänster från utvecklingsavdelningen när vi hade resurser över i våras.

Vad händer i nya dotterbolaget Hejmo Kredit?

– Vi utvecklar en ny tjänst inom finans baserad på lärdomar som vi fick när vi byggde upp den sociala plattformen. Det är en tjänst där vi kommer att kunna jobba med krediter på ett sätt som många konsumenter kommer att vilja dra nytta av, men det är ett halvår kvar innan vi kan gå ut med information om tjänsten.

Elisabet Ottosson

… som skiftat affärsinriktning och startat ett dotterbolag. Varför vill ni ändra namn till ”Kollektiva Innovation Studios”? – För att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.