söndag 25 februari 2024

inloggad som

Lundaduos armband används i skånska sjukhus

Uppstartsbolaget Medows armband för att hålla intravenösa slangar på plats, främst vid dialys- och droppbehandlingar, lanserades i mitten av oktober och har nu köpts av flera sjukhus i södra Sverige.

– Vi har hittills sålt till enstaka avdelningar; akutmedicin, onkologi och dialysavdelningar, säger Frida McCabe som, tillsammans med Linn Wrangmark grundat och driver Medow.

Armbandet använts till exempel på Malmö universitetssjukhus, Helsingborgs lasarett och länssjukhuset Ryhov i Jönköpings län. Det består av två delar som produceras i Sverige och Polen: ett slangfäste och själva bandet. Produkten som nu lanserats ska vara flexibel så att den inte bara passar alla slags handleder utan även på andra kroppsdelar.

Medow grundades 2016. Bolaget har i nuläget inga planer på att ta in externt kapital, utan hoppas att försäljningen av produkten ska ta fart.

– Planen är att skriva avtal med distributörer inom dialys- och infusionsutrustning. Att sälja direkt till sjukhusen är inte vårt huvudfokus, säger Frida McCabe.

Medows verksamhet har delvis finansierats med mindre tillskott från bland andra Vinnova, Sten K Johnssons Stiftelse och stiftelsen Skapa. Medow sitter på inkubatorn Smile på Medicon Village i Lund.

Magnus Erlandsson

Uppstartsbolaget Medows armband för att hålla intravenösa slangar på plats, främst vid dialys- och droppbehandlingar, lanserades i mitten av oktober […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.