fredag 14 juni 2024

inloggad som

Nytt Helsingborgsbolag får tung uppbackning

Nybildade CellRebel på Mindpark i Helsingborg lanserade nyligen sin app och hemsida. Bolaget, som samlar in och bearbetar data om nätverkskvalitén hos mobiloperatörer, har bland annat fått in tidningsfamiljen Sommelius som delägare.

Utöver datahantering utvecklar CellRebel en tjänst där användare kostnadsfritt kan jämföra nätverkskvalité och pris hos mobiloperatörer. Användarna bidrar således även med opersonlig data från sin egen enhet via CellRebels app. Det handlar främst om hur lång tid exempelvis en sida eller video tar att ladda.

Mobiloperatörer och företag kan köpa nätverksdata som CellRebel sammanställer och visualiserar efter behov.

– Vi lägger på intelligens och analyser på datan. Vi fokuserar mer på data som speglar den faktiska kundupplevelsen som exempelvis web browsing och video streaming över de mobila näten, säger grundare Tibor Rathonyi till Rapidus.

Utöver den egeninsamlade köper CellRebel data från en amerikansk partner som i sin tur har data från många olika aktörer.

Bolaget bildades tidigt i år. Under sommaren fick CellRebel in riskkapital från bland annat tidningsfamiljen Sommelius, Helsingborgs Dagblads tidigare vd Lars Svensson och Muirfield Invest. Även Sam Saba, före detta chef för Ericsson i Sydostasien & Oceanien, finns bland delägarna.

Totalt är tio personer engagerade i bolaget varav sex är utvecklare på konsultbasis. Tibor Rathonyi har mångårig erfarenhet från Ericsson där han varit mjukvaru- och försäljningsansvarig i Sydostasien.

Emily Binks

Nybildade CellRebel på Mindpark i Helsingborg lanserade nyligen sin app och hemsida. Bolaget, som samlar in och bearbetar data om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.