lördag 27 april 2024

inloggad som

Nederländerna nästa för Edulabs digitala läromedel

|  , ,
|  

Efter att under 2018 ha gått in på den svenska marknaden med hjälp av Malmöbaserade förlaget Gleerups siktar Köpenhamnsbolaget Edulab på ytterligre en utlandsmarknad. Efter årsksiftet väntar en satsning på Nederländerna.

50-mannabolaget Edulab fick under 2017 in totalt 15 miljoner danska kronor från statliga Vækstfonden för att ta utbildningsmjukvaran MatematikFessorn utomlands. Det gav resultat i januari, då Gleerups blev distributör för den svenska upplagan Matematikportalen.se.

MatematikFessorn ska göra grundskoleelever bättre på matte med hjälp av över en miljon digitala uppgifter. Portalen är utvecklad i samarbete med matematiklärare och används i dag på 75 procent av de danska grundskolorna.

– Den svenska försäljningen har börjat komma igång bra. Matematikportalen.se når nu 3-5 procent av marknaden, räknat på antalet skolelever. Det tar tid att få det att fungera i ett nytt land men målet är att nå 20 procent av den svenska skolsektorn nästa år, säger Edulabs grundare och vd Kasper Holst Hansen till Rapidus.

Enskilda skolor i Nederländerna har redan provat den holländska upplagan Rekenprof.nl. I början av 2019 planeras en större lansering. Även i Norge har Edulab börjat sondera terrängen.

I Danmark har bolaget funnits på marknaden sedan 2010. Senaste räkenskapåret slutade resultatet på -2,7 miljoner danska kronor i förlust. Enligt Kasper Holst Hansen tittar bolaget just nu på att ta in ytterligare riskkapital.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Efter att under 2018 ha gått in på den svenska marknaden med hjälp av Malmöbaserade förlaget Gleerups siktar Köpenhamnsbolaget Edulab […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.