lördag 27 april 2024

inloggad som

Ny vd ska ge Parlametric kunder inom biståndssektorn

Edvard Hall, chef på forskningsavknoppningen Bioextrax i Lund, tar över vd-stolen även på Parlametric. Målet framöver är att få biståndsorganisationer på kroken.


– Min bakgrund är inom hållbar utveckling, och jag ser många tillämpningar för Parlametric inom det området. Inom bistånd spenderar man mycket tid på att förstå målgruppen, säger Edvard Hall till Rapidus.

Bolaget är redan nu i färd med att skriva kontrakt om att delta i ett biståndsprojekt där deras teknik ska användas för att förstå målgruppens behov, i detta fall småskaliga bönder. Parlametric gör analyser av värderande text, främst i marknads- och medarbetarundersökningar, baserat på en egenutvecklad algoritm. Tanken är att deras teknik ska kunna fånga upp en mer nyanserad bild av åsikter i stor skala än sifferbaserade enkäter.

Bland de som prenumererar på analystjänsten finns Södertälje kommun och Varbergs energi. Omsättningen 2018 ser ut att landa på runt 500.000 kronor.

I ett nästa steg har bolaget utvecklat en algoritm som kan transkribera talad text, vilket ska möjliggöra mer pricksäkra analyser av telefonintervjuer.

Parlametric grundades våren 2017 av Johan Källstrand och Edwin Klint Bywater och finns i Lund. Edward Hall kommer att dela sin tid där med tjänsten som vd för Bioextrax. Han går samtidigt in som delägare i Parlametric.

Felicia Frithiof

Edvard Hall, chef på forskningsavknoppningen Bioextrax i Lund, tar över vd-stolen även på Parlametric. Målet framöver är att få biståndsorganisationer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.