torsdag 25 april 2024

inloggad som

Martin Gren går in tyngre i Lime inför noteringen

Lundabaserade Lime har godkänts för notering på Stockholmsbörsen. Inför listningen värderas bolaget till 900 miljoner kronor. Martin Gren via Grenspecialisten, LMK Venture Partner, RoosGruppen och Limes vd Erik Syrén är några av de som tecknat sig för aktier.

– Det är ju som i alla såna här processer att man får visa sitt intresse att teckna sig i bolaget, det finns en föreslagen prisbild för de som är intresserade. Huvudägaren Monterro bestämmer hur det blir och de har en bild på hur mycket aktier de vill släppa, säger Johan Holmqvist, som har hand om investerarrelationer på Lime.

Lime utvecklar mjukvara för att hantera kundrelationer. Bland kunderna syns Växjö Bostäder, SHL, Hemsö och Studentlitteratur.

Runt 230 personer arbetar i bolaget varav majoriteten finns i Lund. Resten är fördelade på kontoren i Stockholm, Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. I fjol landade omsättningen på 205 miljoner kronor. I år siktar bolaget på att omsätta uppemot en kvarts miljard. Vd är Erik Syrén.

Investmentbolaget Monterro är majoritetsägare och Axisgrundaren Martin Gren är delägare sedan tidigare. Monterro har för avsikt att förbli en stor ägare. Handeln av Limes aktier beräknas starta i början av december.

Emily Binks

Lundabaserade Lime har godkänts för notering på Stockholmsbörsen. Inför listningen värderas bolaget till 900 miljoner kronor. Martin Gren via Grenspecialisten, LMK […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.