måndag 26 februari 2024

inloggad som

Martin Gren går in tyngre i Lime inför noteringen

Lundabaserade Lime har godkänts för notering på Stockholmsbörsen. Inför listningen värderas bolaget till 900 miljoner kronor. Martin Gren via Grenspecialisten, LMK Venture Partner, RoosGruppen och Limes vd Erik Syrén är några av de som tecknat sig för aktier.

– Det är ju som i alla såna här processer att man får visa sitt intresse att teckna sig i bolaget, det finns en föreslagen prisbild för de som är intresserade. Huvudägaren Monterro bestämmer hur det blir och de har en bild på hur mycket aktier de vill släppa, säger Johan Holmqvist, som har hand om investerarrelationer på Lime.

Lime utvecklar mjukvara för att hantera kundrelationer. Bland kunderna syns Växjö Bostäder, SHL, Hemsö och Studentlitteratur.

Runt 230 personer arbetar i bolaget varav majoriteten finns i Lund. Resten är fördelade på kontoren i Stockholm, Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. I fjol landade omsättningen på 205 miljoner kronor. I år siktar bolaget på att omsätta uppemot en kvarts miljard. Vd är Erik Syrén.

Investmentbolaget Monterro är majoritetsägare och Axisgrundaren Martin Gren är delägare sedan tidigare. Monterro har för avsikt att förbli en stor ägare. Handeln av Limes aktier beräknas starta i början av december.

Emily Binks

Lundabaserade Lime har godkänts för notering på Stockholmsbörsen. Inför listningen värderas bolaget till 900 miljoner kronor. Martin Gren via Grenspecialisten, LMK […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.