söndag 5 maj 2024

inloggad som

Tidigare Knowitchef satsar på e-handelstjänst

Två före detta Knowit-medarbetare startar produktbolaget Shopsprayed för e-handelstjänster med mjukvara, utvecklad för affärer via Episerver.

Det nystartade bolaget sitter sedan ett par månader tillbaka i Studios lokaler i Malmö. Bolagets grundare är två danskar i förskingringen: Søren Handlos och Henrik Breum Andersen. De hade tidigare ledande positioner på börsnoterade Knowits Malmö- och Köpenhamnskontor, samt på tyska webbyrån AKQA.

– Vi har utvecklat en mjukvara som ger tillgång till en elektronisk orderhantering som man i branschen kallar punchout, som öppnar upp och förenklar kommunikationen mellan en e-handeltjänst och ett givet affärssystem, säger Søren Handlos.

Mjukvaran är anpassad för Episervers system och används som ett B2B-verktyg för att sälja framför allt varor från produktbolag eller tillverkningsindustrin.

Ett av bolagets första och största kund är Ejendals som levererar säkerhetsutrustning, som arbetshandskar och skyddsskor, till bland annat Volvo Cars. Shopsprayed har även danskägda Solar som kund som erbjuder produkter inom el, värme, VVS och ventilationsteknik.

Søren Handlos menar att de allra största B2B-bolagen börjar få mer koll på läget när det kommer till e-handel idag, men att de mellanstora tillverkningsbolagen har halkat efter.

– För att få snurr på affärsutvecklingen överlag i Skandinavien är det viktigt att man får med även de mindre och mellanstora bolagen på resan, säger Shopsprayeds grundare Søren Handlos.

Magnus Erlandsson

Två före detta Knowit-medarbetare startar produktbolaget Shopsprayed för e-handelstjänster med mjukvara, utvecklad för affärer via Episerver. Det nystartade bolaget sitter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.