fredag 26 april 2024

inloggad som

Knowit-chef startar nytt konsultbolag

Great IT i Malmö har varit igång sedan augusti men redan fått flertalet kunder och samarbetspartner. Konsultbolaget startades av Ola Ehrstedt som senast kommer från Knowit, där han sedan 2012 hade ansvar för molntjänster.

– Vi vill bli en helhetsleverantör men inte till hundra procent med egen personal, säger grundare Ola Ehrstedt till Rapidus.

Utöver Knowit har han även arbetat på Capgemini samt varit regionchef i södra Sverige för finska IT-bolaget Enfo Zipper.

Great IT fokuserar på förändringsarbete och på att program- och projektleda tekniska arkitekter hos företag. Teknisk kompetens tillhandahåller bolaget via partnerskap. Hittills har några lokala partnerskap knutis, samt ett samarbete med Polenbaserade Euvic som har över 1.700 anställda och hyr ut mjukvaruutvecklare.

Bland Great IT:s kunder syns Verisure, Candidator och Advenica. Innan året är slut siktar Ola Ehrstedt på att ha ökat personalstyrkan från dagens två – han själv och Uffe Servin – till en handfull. Utöver det planeras ett systerbolag med ett mer tekniskt fokus, som exempelvis automation och maskininlärning.

Uffe Servin har bland annat erfarenhet som teknisk arkitekt och teknisk projektledare från Knowit och Atea. Ola Ehrstedt är majoritetsägare av Great IT.

Emily Binks

Great IT i Malmö har varit igång sedan augusti men redan fått flertalet kunder och samarbetspartner. Konsultbolaget startades av Ola […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.