onsdag 17 april 2024

inloggad som

Knowit-chef startar nytt konsultbolag

Great IT i Malmö har varit igång sedan augusti men redan fått flertalet kunder och samarbetspartner. Konsultbolaget startades av Ola Ehrstedt som senast kommer från Knowit, där han sedan 2012 hade ansvar för molntjänster.

– Vi vill bli en helhetsleverantör men inte till hundra procent med egen personal, säger grundare Ola Ehrstedt till Rapidus.

Utöver Knowit har han även arbetat på Capgemini samt varit regionchef i södra Sverige för finska IT-bolaget Enfo Zipper.

Great IT fokuserar på förändringsarbete och på att program- och projektleda tekniska arkitekter hos företag. Teknisk kompetens tillhandahåller bolaget via partnerskap. Hittills har några lokala partnerskap knutis, samt ett samarbete med Polenbaserade Euvic som har över 1.700 anställda och hyr ut mjukvaruutvecklare.

Bland Great IT:s kunder syns Verisure, Candidator och Advenica. Innan året är slut siktar Ola Ehrstedt på att ha ökat personalstyrkan från dagens två – han själv och Uffe Servin – till en handfull. Utöver det planeras ett systerbolag med ett mer tekniskt fokus, som exempelvis automation och maskininlärning.

Uffe Servin har bland annat erfarenhet som teknisk arkitekt och teknisk projektledare från Knowit och Atea. Ola Ehrstedt är majoritetsägare av Great IT.

Emily Binks

Great IT i Malmö har varit igång sedan augusti men redan fått flertalet kunder och samarbetspartner. Konsultbolaget startades av Ola […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.