fredag 17 maj 2024

inloggad som

IXX IT-partner får Språkservice som ny storkund

|  
|  

Ängelholmsbaserade IXX IT-partner får en ny storkund i tolk- och översättningsbolaget Språkservice, med en redovisad omsättning på över 500 miljoner kronor.

Affären gäller IT-drift och strategisk rådgivning åt Språkservice, som har huvudkontoret i Malmö. IXX Styrelseordförande Monica Christensson vill inte uppge hur mycket kontraktet är värt men säger att Språkservice blir en av IXX åtta största kunder.

Sedan tidigare finns bland andra Backahill och Ängelholms flygplats i kundlistan. Nyligen har även Sveland Djurförsäkringar tillkommit. Totalt ser IXX omsättning ut att öka i år från 62 till 70 miljoner kronor, uppger Monica Christensson.

IXX IT-partner har i dag 45 anställda i Ängelholm, Helsingborg och Malmö. I Ängelholm och Helsingborg har bolaget även egna serverhallar.

– Många efterfrågar numera hybridlösningar med delar av datan i molnet och delar i våra serverhallar, säger Monica Christensson.

Erik Olausson

Ängelholmsbaserade IXX IT-partner får en ny storkund i tolk- och översättningsbolaget Språkservice, med en redovisad omsättning på över 500 miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad