tisdag 5 december 2023

inloggad som

Köpenhamn blir värd för Europas största reproduktionskongress

Köpenhamn har vunnit värdskapet för ESHRE, Europas största kongress för embryologi och mänsklig reproduktion. Det är Wonderful Copenhagen och Bella Center, med uppbackning från bland annat Medicon Valley Alliance (MVA), som ligger bakom det vinnande budet.

Tillsammans med satsningar på området från regioner, universitet och industrier spelade det MVA-koordinerade ReproUnion-projektet en stor roll i valet av värdstad.

– Regionerna Hovedstaden, Själland och Skåne har arbetat målinriktat för att utveckla och marknadsföra Medicon Valley som ett ledande kluster inom forskning och utveckling av nya, banbrytande fertilitetsbehandlingar, säger MVA:s vd Petter Hartman.

Kongressen ESHRE, European Society of Human Reproduction and Embryology, ska äga rum år 2020 och väntas locka 9.000-10.000 delegater från internationella forskningsmiljöer.

– Utöver turismeffekter av en så stor kongress, så understryker det samtidigt det värde som de internationella forskningskongresserna skapar för akademiska miljöer och näringsliv, säger Kit Lykketoft, kongresschef på Wonderful Copenhagen.

Regionerna Hovedstaden, Själland och Skåne står alla bakom ReproUnion-projektet, som binder samman 13 forskningsenheter i Öresundsregionen, däribland Lunds och Köpenhamns universitet.

ESHRE-kongressen väntas också bli ett skyltfönster för regionens bioteknik- och läkemedelsindustri, samtidigt som den kan bidra till att locka fler internationella forskare.

Klik her for en dansk version af artikeln

Keld Broksø

Köpenhamn har vunnit värdskapet för ESHRE, Europas största kongress för embryologi och mänsklig reproduktion. Det är Wonderful Copenhagen och Bella […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.