fredag 19 april 2024

inloggad som

Franska Devoteam ska dubbla i Norden – köper Jayway i Malmö

|  ,
|  ,

Börsnoterade Devoteam köper IT-konsultbolaget Jayway med 240 anställda och huvudkontor i Malmö. Med den nya ägaren i ryggen ska Jayway expandera till Norge, uppger vd Philip Kron när han kommenterar affären för Rapidus.

Formellt köper Devoteam bara 75 procent av Jayway, som i dag ägs av grundarna Mats Weidmar, Thomas Dagsberg samt ett 50-tal anställda. Men i avtalet ingår att Devoteam köper resterande delar inom några år, uppger Philip Kron. Han beskriver affären som en del av ett generationsskifte då Mats Weidmar och Thomas Dagsberg båda är i 60-årsåldern.

– Det är ett generationsskifte som började med att jag blev vd för några år sedan. Thomas och Mats vill känna att det finns ett ordnat sätt att lämna bolaget på sikt, säger Philip Kron.

Devoteam är inriktat på IT- och managementkonsulttjänster. Koncernen har över 6.700 anställda världen över men hittills inga i Sverige och köpet av Jayway innebär därmed att den Parisbörs-noterade koncernen gör sin första etablering i Sverige.

Jayway kommer behålla namnet och organisationen även efter köpet och fungera som ett självständigt bolag inom Devoteam, uppger Philip Kron. Devoteam har sedan tidigare management-konsulter i Danmark och Norge och kommer med köpet av Jayway ha totalt 575 anställda i Norden. Planen är att öka den siffran till 1.000 inom några år och ett steg på vägen är att Jayway öppnar sina första kontor i Norge.

– Tanken är att vi ska starta nya studios på ställen Devoteam redan finns, säger Philip Kron.

Han räknar med att Jayways omsättning ska öka med drygt 20 procent till mer än 240 miljoner kronor i år. Av bolagets anställda finns 120 i Malmö, resten i Köpenhamn, Halmstad, Stockholm och Palo Alto.

Erik Olausson

Börsnoterade Devoteam köper IT-konsultbolaget Jayway med 240 anställda och huvudkontor i Malmö. Med den nya ägaren i ryggen ska Jayway […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.