fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Awa och Svenskt Näringsliv

Immaterialrättsbolaget Awa med bas i Malmö har värvat en ny partner i Richard Lewinson, som tidigare arbetat på bland annat Ericsson och Tetra Pak. Därtill kliver Joakim Hammarsjö, som kommer från ledande roller inom patentområdet hos Volvo och Sandvik, in som ny patentkonsult medan SKF:s chef över IP-avdelningen Martin Jansson blir ny IP-strateg.

Awa sysselsätter över 300 personer och har 16 kontor i Sverige, Danmark, Tyskland och Hong Kong. Förra året omsatte bolaget över 550 miljoner i Sverige, en ökning på knappt 35 miljoner.

Carina Centrén blir ny regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne efter Rolf Elmér, som lämnade posten strax före sommaren. Carina Centrén är sedan tidigare Svenskt Näringslivs regionchef i Blekinge och kommer ha kvar den rollen tills en ersättare rekryterats. Lobbyingorganisationen har en handfull anställda och närmare 8.000 medlemsföretag i Skåne.

Rapidus

Immaterialrättsbolaget Awa med bas i Malmö har värvat en ny partner i Richard Lewinson, som tidigare arbetat på bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.