fredag 23 februari 2024

inloggad som

Sleeping World knyter avtal med Mio

Malmöbaserade Sleeping World har genomfört en nyemission på strax över 21 miljoner kronor. Samtidigt har bolaget – som förra året knoppades av från IT-konsultbolaget Alite International – nyss lanserat sina smarta sängar i samarbete med möbelkedjan Mio och planerar nu en internationell expansion.

– Vi diskuterar med ett antal möjliga partner i andra europeiska länder och hoppas ha något klart efter årsskiftet, antingen med storspelare som Mio eller med mindre aktörer. Sedan hoppas vi få igång e-handeln med vår onlinekollektion, säger Jonas Nilsson, vd och medgrundare på Sleeping World.

Bolaget använder sensorer, en typ av sensorband läggs i sängen under bäddmadrassen. De mäter vibrationer och tryckförändringar, samt vissa rumsvariabler som temperatur och luftfuktighet.

– Vi producerar våra egna sängar så man skulle kunna säga att vårt erbjudande går i tre steg. Först erbjuder vi ett sortiment med anpassade sängar. Vi analyserar också sömnen och sedan erbjuder vi rådgivning om hur man kan göra för att få bättre sömn, säger Jonas Nilsson, tidigare affärsutvecklingschef på Alite International.

Han grundade bolaget ihop med bland annat Jörgen Turesson, som varit med och tagit fram Hilding Anders-varumärket Carpe Diem Beds, och Daniel Oelker, som börjar som kommunikationschef på noterade Malmöbolaget ZetaDisplay i oktober, och som också har bakgrund från sängtillverkaren Hilding Anders.

– Redan från början hade vi en väldigt bra kompetensbredd. Vi har IT-bakgrund, affärsutveckling och sängtillverkare eftersom vi fick med oss stora delar av Carpe Diems team, säger Jonas Nilsson.

Även förra sommaren genomförde Sleeping World en emission som gav bolaget fem miljoner kronor. Huvudägare är Alite International och Fredrik Alstierna, samt grundarna och övriga befattningshavare på Sleeping World.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Sleeping World har genomfört en nyemission på strax över 21 miljoner kronor. Samtidigt har bolaget – som förra året […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.