lördag 20 april 2024

inloggad som

Nytt e-hälsobolag toppvärvar från HD-Sydsvenskan

Jenny Holmstedt börjar i höst som marknadschef på det lundabaserade e-hälsoföretaget Accumbo Healthcare. Därmed följer hon efter Pontus Bodelsson, tidigare vd på HD-Sydsvenskan, som tillträdde som vd för Accumbo i juni i år.

“Jennys omfattande erfarenhet av att framgångsrikt utveckla marknaden för både traditionell och nyskapande verksamhet kommer väl till pass hos oss”, skriver Pontus Bodelsson i ett mail till Rapidus.

Jenny Holmstedt började inom Bonnier år 2000 och har arbetat med strategiska utvecklingsfrågor på HD-Sydsvenskan, och de senaste åren alltså som marknadschef.

“Jag har haft många utvecklande år med underbara kollegor på HD-Sydsvenskan. De strukturella förändringarna inom mediabranschen har inneburit lärorika utmaningar”, skriver Jenny Holmstedt.

E-hälsobolaget Accumbo Healthcare grundades för ett drygt år sedan av docenten och överläkaren Martin Carlsson, som även var bolagets vd tills dess att Pontus Bodelsson tog över. Verksamheten är inriktad på att bygga vårdtjänster som är anpassade för patienter med kroniska sjukdomar som högt blodtryck, diabetes typ 2, fetma och höga blodfetter.

Accumbo, med kontor i Lund och Kalmar, har i nuläget tio medarbetare och växer stadigt enligt Pontus Bodelsson. Han menar att Accumbos vårdsystem hjälper både de traditionella fysiska vårdgivarna och de nya nätläkarorganisationerna.

Bolaget ägs av grundaren Martin Carlsson, medarbetare, Min Doktors grundare Magnus Nyhlén samt andra affärsänglar.

Magnus Erlandsson

Jenny Holmstedt börjar i höst som marknadschef på det lundabaserade e-hälsoföretaget Accumbo Healthcare. Därmed följer hon efter Pontus Bodelsson, tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.