måndag 29 april 2024

inloggad som

BlockSettle reser kapital inför lansering

Malmöbolaget BlockSettle får in 13,6 miljoner kronor i riskkapital från i huvudsak privatpersoner. Bolaget har utvecklat sin teknik för handel med blockkedjetillgångar i nära två år och planerar att lansera sin tjänst till årsskiftet.

– Pengarna ska gå till att bygga ut verksamheten inför att vi går live och vår marknadslansering, säger medgrundare Scott Millar till Rapidus.

I dagsläget arbetar runt tio personer heltid med BlockSettle.

– Initialt kommer vi anställa tre, fyra personer i Malmö. Sen kommer det gå fort. Vi måste bygga ut vår kundtjänst och få kompetent folk till den, samt få ett antal seniora medarbetare som kan bygga team, säger Scott Millar.

Malmöbolaget har utvecklat ett nyckelhanteringssystem för blockkedjetillgångar. Principen med blockkedjan, som används i exempelvis kryptovalutan Bitcoin, gör det möjligt att validera avsändaren och genomföra transaktioner utan att använda någon traditionell bank eller annan tredje part.

Blocksettle har även tagit fram en marknadsplats som möjliggör handel med traditionella och virtuella valutor. BlockSettles teknik kommer även möjliggöra transferering av aktier i onoterade bolag.

Grundare Albert Janson och Scott Millar är tillsammans majoritetsägare. Millar har tidigare arbetat på Northzone-backade Cryex i Stockholm som utvecklar en marknadsplats för valutahandel. Efter årsskiftet flyttar BlockSettle till nya lokaler i centrala Malmö.

Emily Binks

Malmöbolaget BlockSettle får in 13,6 miljoner kronor i riskkapital från i huvudsak privatpersoner. Bolaget har utvecklat sin teknik för handel […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.