måndag 29 april 2024

inloggad som

Robotium Tech avvecklas

|  ,
|  ,

Knappt fem år efter grundandet avvecklas nu Robotium Tech, en kommersiell “spin-off” på Jayways öppna ramverk Robotium. Men produkten som bolaget utvecklat fortsätter leva.

2010 släppte Jayway Robotium, en mjukvara för att testa funktioner i Android-appar, som öppen källkod. Den blev snabbt populär och snart hade jättar som Google, Amazon, Sony och Samsung börjat använda mjukvaran för att skriva testrutiner.

2014 grundade Renas Reda, med Jayway som minoritetsägare, Robotium Tech för att kommersialisera tjänster baserade på ramverket. Huvudprodukten var Robotium Recorder, en ”testinspelare”, som de menar förenklar testningen än mer.

Renas Reda blev som majoritetsägare vd för det nya bolaget och Jayways vd Mats Weidmar tog rollen som ordförande.

“Utveckling, underhåll och försäljning av testinspelaren har varit en ‘one man show’ och efter ett antal år har Renas inte längre tid att ägna åt denna sidoverksamhet. Därför avvecklar han nu bolaget med vårt goda mine”, skriver Mats Weidmar i ett mail till Rapidus.

Supporten till Robotium Techs kunder kommer dock fortsätta och enligt Weidmar är det möjligt att även den mjukvaran släpps fri som öppen källkod. Bolaget omsatte som mest en kvarts miljon kronor och hade inga anställda. Rapidus har försökt nå Renas Reda för en kommentar.

Emiliano Strauss

Knappt fem år efter grundandet avvecklas nu Robotium Tech, en kommersiell “spin-off” på Jayways öppna ramverk Robotium. Men produkten som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.