lördag 27 april 2024

inloggad som

Playtechs Malmöchef ny vd på växande Prisjakt

Brittiska Playtech byter ledning i Malmö. Den tidigare platschefen Peter Greberg blir istället VD på Schibstedägda Ängelholmsbolaget Prisjakt, som växt till närmare 240 anställda.

Playtech utvecklar i första hand mjukvara åt spel- och bettingindustrin, med kunder som Ladbrokes, William Hill och irländska Paddy Power. I senaste årsbokslutet landade omsättningen på 807 miljoner euro.

Malmökontoret har sitt ursprung i Playtechs köp av dåvarande Malmöbolaget Mobenga 2011 och är inriktat på utvecklingen av användargränssnitt inom Playtech BGT Sports, i första hand till mobiltelefoner. Kontoret sysselsätter ett 70-tal anställda och konsulter, varav hälften jobbar med en skräddarsydd mobillösning åt Ladbrokes.

– Den andra hälften jobbar med PBS Sportbook, en generisk lösning som vi byggt från grunden och som lanserades vid årsskiftet, säger Nina Pettersson.

Hon har fått ansvaret för Malmöverksamheten tillsammans med tysken Jan Ochotnicki, baserad på bolagets Bremen-kontor. Nina Pettersson har en bakgrund från Sony Mobile, ÅF och Baxter men har arbetat på Playtech sedan 2017.

Nina Pettersson räknar med att behöva öka personalstyrkan något framöver, men vill inte ge några siffror.

– Det är svårt att hitta folk med erfarenhet från e-gaming. Men det vi gör rent tekniskt kan man likna vid en webbaserad handelsplats för aktier, där priserna och möjligheterna förändras i realtid, säger hon.

Peter Greberg, som varit platschef de senaste två åren, ger sig istället in i e-handelsbranschen. Han är ny vd på jämförelsesajten Prisjakt i Ängelholm, som i dag omsätter över en kvarts miljard kronor. Prisjakts tidigare vd Emil Hansson är i dag operativ chef på Stockholmsbaserade Bynk, som utvecklar en app för banklån, där Schibstedt och skånska LMK är storägare.

Erik Olausson

Brittiska Playtech byter ledning i Malmö. Den tidigare platschefen Peter Greberg blir istället VD på Schibstedägda Ängelholmsbolaget Prisjakt, som växt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.