måndag 29 april 2024

inloggad som

IT Gården går på förvärvsjakt – byter vd

Styrelseordföranden Åge Lønning tar över vd-stolen på IT Gården, med drygt 100 anställda i Landskrona, Malmö och Göteborg. Den tidigare vd:n Johan Henckel ska istället ägna all sin kraft åt att hitta liknande spelare att förvärva.

– Branschen är inne i en konsolidering och vi organiserar om oss för att gå samma väg. Strategin är att bli större genom uppköp, säger Johan Henckel till Rapidus.

Främst siktar han på att köpa upp bolag i liknande storlek och med liknande nisch: IT-drift och hantering av IT-infrastruktur. Jaktmarken är i första hand Sverige och Norge, där IT Gårdens huvudägare, riskkapitalbolaget Norvestor, har sitt säte.

Lokala konkurrenten AddPro, som även de har ett riskkapitalbolag som huvudägare, köpte så sent som i april upp ITF, med närmare 80 anställda i Stockholm och Göteborg.

Erik Olausson

Styrelseordföranden Åge Lønning tar över vd-stolen på IT Gården, med drygt 100 anställda i Landskrona, Malmö och Göteborg. Den tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.