torsdag 29 februari 2024

inloggad som

IT Gården går på förvärvsjakt – byter vd

Styrelseordföranden Åge Lønning tar över vd-stolen på IT Gården, med drygt 100 anställda i Landskrona, Malmö och Göteborg. Den tidigare vd:n Johan Henckel ska istället ägna all sin kraft åt att hitta liknande spelare att förvärva.

– Branschen är inne i en konsolidering och vi organiserar om oss för att gå samma väg. Strategin är att bli större genom uppköp, säger Johan Henckel till Rapidus.

Främst siktar han på att köpa upp bolag i liknande storlek och med liknande nisch: IT-drift och hantering av IT-infrastruktur. Jaktmarken är i första hand Sverige och Norge, där IT Gårdens huvudägare, riskkapitalbolaget Norvestor, har sitt säte.

Lokala konkurrenten AddPro, som även de har ett riskkapitalbolag som huvudägare, köpte så sent som i april upp ITF, med närmare 80 anställda i Stockholm och Göteborg.

Erik Olausson

Styrelseordföranden Åge Lønning tar över vd-stolen på IT Gården, med drygt 100 anställda i Landskrona, Malmö och Göteborg. Den tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.