lördag 4 maj 2024

inloggad som

Doro drar ner inför omstöpning

|  
|  

Under hösten planerar börsnoterade Doro spara kostnader på omkring 30 miljoner kronor för att kunna satsa mer på teknikbaserade trygghetssystem. Utöver att dra in på indirekta utgifter – allt som inte rör utveckling av produkt och tjänster – ska även ny kompetens införas.

– Vi vill ju driva bolaget från att vara ett rent hårdvarubolag till mer av ett ett tjänstebolag för seniorer som privatpersoner, all den kompetensen har vi inte idag. Vi kommer nyrekrytera och omskola en del av den personal som finns idag, säger vd Robert Puskaric.

Kommer ni behöva säga upp medarbetare?

– Det kan vi inte uttala oss om i dagsläget, men det är inget vi kan utesluta. Vi kommer kommunicera mer kring det under hösten när alla är tillbaka. Detta gäller Doro som helhet, säger Robert Puskaric.

Doro utvecklar specialanpassade telefoner för seniorer. På dessa finns en larmknapp på baksidan. Nu ska en ny tjänst lanseras där larmknappen kopplas till en app i en anhörigs telefon, skulle denne inte reagera på larmet går det vidare till Doros larmcentral. Utöver det tar bolaget fram egna trygghetslarm kopplade till larmcentralen i Malmö som säljs via upphandlingar till kommun och landsting.

I slutet av augusti går flyttlasset till centrala Malmö, således slås huvudkontoret i Lund ihop med larmcentralen i Malmö. Närmare 600 personer arbetar i Doro varav cirka 200 i Skåne.

Nettoomsättningen för årets första halva minskade något till omkring 840 miljoner kronor. Resultat efter skatt ökade till nära 40 miljoner kronor.

Emily Binks

Under hösten planerar börsnoterade Doro spara kostnader på omkring 30 miljoner kronor för att kunna satsa mer på teknikbaserade trygghetssystem. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.