söndag 12 maj 2024

inloggad som

Sömnbehandlingsprogram reser kapital

Malmöbolaget Learning to sleep tar in nytt kapital för att nå ett marknadsgenombrott av bolagets sömnbehandlingsprogram. Hittills är tre av önskade fem miljoner kronor säkrade från nya delägare.

I bolagets digitala program finns metoder från psykologer och terapeuter för att behandla sömnproblem, hantera oro och ställa den biologiska klockan rätt. Ett femveckorsprogram ska hjälpa personer med långvariga sömnproblem att bryta dåliga mönster eller sluta med sin sömnmedicin, med viss hjälp av en personlig sömncoach.

Uppåt 1.000 personer har behandlats och vid bolagets kliniska utvärdering har över 90 procent av användarna fått förbättrad sömn, enligt vd Micael Gustafsson.

– Hittills riktar vi marknadsföringen mot försäkringsbolag och privata aktörer, men vi räknar med att behandlingen ska kunna vara en del i vårdvalet. Det är lång väntetid till psykologer och om patienterna fått bukt med sömnproblemen blir effekten av övrig behandling större, säger han.

Det finns enligt Micael Gustafsson ingen liknande digital produkt i Europa, men väl i USA, så bolaget vill snabbt komma ut på europeiska marknaden och planerar därför att ta in en större summa pengar senare i år.

Learning to sleep bildades 2009 och har åtta anställda. Sedan 2014 har 7 miljoner rests varav 3,5 miljoner förra året. Medgrundare Peter Boye äger tillsammans med Micael Gustafsson 63 procent av aktierna. Största externa ägare är Malmöbolaget Dendera och Göteborgsbolaget Wikow Invest.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Learning to sleep tar in nytt kapital för att nå ett marknadsgenombrott av bolagets sömnbehandlingsprogram. Hittills är tre av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen