lördag 27 april 2024

inloggad som

Malmöbolag i samarbete med e-handelsjätte

Mjukvarubolaget Touchize har slutit ett samarbetsavtal med franska e-handelsplattformen PrestaShop, som ska lansera Malmöbolagets teknik till sina 270.000 kunder i världen.

– Att de väljer att integrera oss, bland alla e-commerce add-ons på marknaden, ser vi som ett viktigt erkännande, säger Touchizes vd Jesper Deleuran till Rapidus.

Touchizes mjukvara, som riktar sig till e-handelsplatser, tar över det mobila användargränssnittet, och kopplas till e-handlarens tekniska plattform och produktdatabas. På så vis kan e-handlarna enkelt få tillgång till Touchizes funktioner– exempelvis dra-och-släppfunktioner på produktbilderna.

Tidigare i år rapporterade Rapidus att Touchize slutit ett samarbetsavtal med danska DanDomain, vars e-handelsplattform WebShop8 huserar runt 3.000 danska e-handelsbutiker.

Nu har alltså bolaget slutit ett betydligt större avtal med franska plattformen PrestaShop, med omkring 270.000 e-handlare globalt. Till en början lanseras Touchize i USA och en europeisk lansering väntar om ett par dagar.

– Det är för tidigt att säga hur mycket intäkter detta kommer ge, men med bara en procents penetration når vi break-even. Vår förväntning är såklart att nå betydligt fler och responsen på amerikanska marknaden har hittills varit mycket god, säger Jesper Deleuran.

Emiliano Strauss

Mjukvarubolaget Touchize har slutit ett samarbetsavtal med franska e-handelsplattformen PrestaShop, som ska lansera Malmöbolagets teknik till sina 270.000 kunder i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.