tisdag 5 december 2023

inloggad som

Malmöbolag vill automatisera bokföringen för företagare

Entreprenören Sami Sulieman grundade Plexian i april förra året. Nu har Staffan Mattson, tidigare chef inom Ikano Bank, värvats som vd samtidigt som en lansering av bolagets digitala bokföringstjänst närmar sig.

– Vi menar att det idag inte finns en lösning för att få sina korttransaktioner automatiskt bokförda. Vi har teknik som möjliggjort detta i realtid, säger Sami Sulieman, som nu klivit ner från vd-posten för att ägna sig mer åt affärsutvecklingen, till Rapidus.

Plexians mjukvara samlar all transaktionsdata när betalkortet dras och rapporterar in uppgifterna till kundens befintliga bokföringssystem.

Till en början var planen att ansöka om banklicens i Baltikum, och ett kontor öppnades också i Vilnius i höstas för det ändamålet. Men bankplanerna har nu lagts på is, medan allt fokus ligger på att bygga produkterna, enligt Staffan Mattson.

Bolaget utvecklar även ett digitalt kundlojalitetsprogram riktat mot företag. Staffan Mattson uppger att det är här huvudfokus kommer att ligga framöver.

Till hösten planeras en större emissionsrunda i samband med att bolaget bäddar för en börsnotering.

Plexian har huvudkontor i Malmö och sysselsätter ett 10-tal personer. Grundare Sami Sulieman driver även investmentbolaget Prescott Lewis Invest, Rapidus rapporterade 2015 om hans planer på att starta en bank för uppstartsbolag och skuldsatta privatpersoner.

Felicia Frithiof

Entreprenören Sami Sulieman grundade Plexian i april förra året. Nu har Staffan Mattson, tidigare chef inom Ikano Bank, värvats som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.