lördag 3 juni 2023

inloggad som

Nytt Helsingborgsbolag digitaliserar musikquizet

Digitala musik-frågesporten spinfiesta! ska efter flera års utveckling lanseras till sommaren. Syskonparet Ximena och Pablo Fernandez står bakom utvecklingen av appen som låter användaren testa sina musikkunskaper.

– Det kommer finnas finesser, som att man kan spela flera stycken samtidigt tillsammans i en grupp. Det kommer även finnas utmaningar där man kan stjäla poäng från varandra, säger grundare Ximena Fernandez till Rapidus.

Spelet går att spela offline utan motståndare och med upp till fyra deltagare online. I appen finns hittills 1.300 frågor och 300 låtar något som kommer fyllas på efterhand. Appen är gratis, men vill man ha fler än 80 låtar finns paket att köpa till.

Hon och hennes bror, tillika IT-konsult, Pablo Fernandez har under några års tid utvecklat appen vid sidan av sina heltidsjobb. Ximena Fernandez har bakgrund inom detaljhandel och försäljning.

Till hösten ska en ny version släppas. Den kommer kunna kopplas ihop med till exempel Apple TV och Chromecast. Appen ska kunna laddas ner på konsolerna och spelarnas mobiler användas som fjärrkontroller. Bolaget säte finns i Helsingborg.

Emily Binks

Digitala musik-frågesporten spinfiesta! ska efter flera års utveckling lanseras till sommaren. Syskonparet Ximena och Pablo Fernandez står bakom utvecklingen av appen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl