torsdag 18 april 2024

inloggad som

Slovenien nästa för Tretton37…

It-konsultbolaget Tretton37 Development, med huvudkontor i Lund, växer på alla fronter.

2017 ökade omsättningen med nästan 40 procent och i juli etablerar de ett kontor i Ljubljana i Slovenien för att få tillgång till landets mjukvaruutvecklare.

– Vi vill etablera en närvaro i communityn som finns i Slovenien och vara med och påverka den positivt tillsammans med dem på plats, säger Tretton37 Developments vd Frank Hennekens.

Ambitionen är att vara mellan fem och tio anställda i Slovenien till årsskiftet. 2017 omsatte Tretton37 Development 140 miljoner kronor, en ökning med nästan 40 procent från föregående år. En ny stor kund är danska rederi- och logistikföretaget DFDS och man har även fördjupat samarbetet med tyska transportbolaget Deutsche Bahn.

Frank Hennekens framhåller bolagets process och att de börjat jobba mer i team som en framgångsfaktor.

– Att vi på senare tid fokuserat mer på strategiska projekt har inneburit att våra kompetenser nu jobbar mer ihop, säger han.

Tretton37 Development har idag 160 anställda. Runt 100 på Lundakontoret, 35 i Stockholm och resterande 25 jämnt fördelade mellan Borlänge och Helsingborg.

Som Rapidus tidigare rapporterat, omstrukturerades bolaget för ett drygt år sedan till en mindre koncern där grundaren Deniz Yildirim är vd för moderbolaget Tretton37. I samband med detta gick Axisgrundaren Martin Gren in med en minoritetspost på tre procent.

Magnus Erlandsson

It-konsultbolaget Tretton37 Development, med huvudkontor i Lund, växer på alla fronter. 2017 ökade omsättningen med nästan 40 procent och i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.