onsdag 6 december 2023

inloggad som

Merozyne Therapeutics skrotas

Merozyne Therapeutics, med Novo Seeds i ägarlistan, har avvecklats i det dolda. Bolaget startades av bland annat Saromics Biostructure och Red Glead Discovery i Lund.

Merozyne utvecklade läkemedelskandidater mot den dödliga sjukdomen medfödd muskeldystrofi som drabbar spädbarn. Sjukdomen är ärftlig och orsakas av genetisk mutation som innebär att muskler gradvis bryts ner och ersätts av fett och vävnad.

– Det projektet har lagts ner, skälet var framförallt att vi hade svårt att genomföra en del av studierna i den takten vi ville, säger Johan Evenäs, vd för medgrundaren Red Glead Discovery, till Rapidus.

Merozyne bildades 2015 av forskarna Madeleine Durbeej Hjalt och Virginie Carmignac tillsammans med Saromics Biostructures, Red Glead Discovery och Avena Partners samt A1M Pharmas vd Tomas Eriksson genom hans bolag Kombinator. Tidigare har utvecklingen skett i LU bio-bolaget MD Pharma.

Bland övriga delägare syntes danska Novo Seeds och Almi Invest, som sammanlagt investerade 6,3 miljoner kronor i projektet i slutet av 2016.

Emily Binks

Merozyne Therapeutics, med Novo Seeds i ägarlistan, har avvecklats i det dolda. Bolaget startades av bland annat Saromics Biostructure och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad