fredag 10 maj 2024

inloggad som

Handiscover sluter avtal med hotellbokningsjätte

Det uppmärksammade Mincbolaget – ibland kallat Airbnb för funktionshindrade – har slutit ett samarbetsavtal med spanska resebokningstjänsten Amadeus.

Handiscover grundades 2015 och utvecklade en sajt som förmedlar boenden till funktionshindrade resenärer. Därtill har bolaget utvecklat ett klassificeringssystem som utvärderar tillgängligheten i de olika bostäderna.

– Samarbetet gör att vi kan fortsätta fokusera på klassificeringarna och överlåta allt som har med prissättning och rumstillgång till Amadeus, säger Sebastien Archambeaud, grundare och vd på Handiscover.

Amadeus har sitt säte i Madrid och förmedlar rum i mer än 650.000 hotell världen över. Förra året omsatte företagsgruppen 4,85 miljarder euro och sysselsatte över 10.000 personer.

Sedan tidigare samarbetar Handiscover med Pestana Group, Portugals största hotellkedja, och fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldos hotell Pestana CR7.

– Förhoppningsvis så kan vi reproducera samarbetet med andra kedjor tack vare att Amadeus ger oss en teknisk pipeline med tillgång till tusentals möjliga partners, säger Sebastien Archambeaud.

Bolaget håller för närvarande på att stänga en finansieringsrunda mot befintliga och nya ägare. Tidigare har Handiscover tagit in pengar från bland andra Almi Invest Syd, entreprenören Tord Wingren, affärsängeln Dušan Stojanović genom bolaget Adriatic Home. Senast förra våren restes sex miljoner kronor i en runda ledd av Entreprenörinvest, ägt av Kampradfamiljens stiftelse.

Innan samarbetet med Amadeus erbjöd Handiscover omkring 23.000 boenden i mer än 80 länder. Bolaget sysselsätter 13 personer och kommer rekrytera fler under månaderna som kommer.

Emiliano Strauss

Det uppmärksammade Mincbolaget – ibland kallat Airbnb för funktionshindrade – har slutit ett samarbetsavtal med spanska resebokningstjänsten Amadeus. Handiscover grundades 2015 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen