lördag 20 april 2024

inloggad som

…som fortsätter växa

Kontraktsforskningsbolagen Red Glead Discovery och Saromics Biostructures har ökat omsättning och försäljning. Red Glead ökade omsättningen till 22 miljoner kronor och Saromics försäljning steg till 10 miljoner kronor under 2017.

Red Glead i Lund är inriktat på forskning på tidiga faser av läkemedelsutveckling. De senaste sex åren har bolagets omsättning ökat stadigt, något vd Johan Evenäs uppskattar att den gör även i år.

– Nu är vi inne i en fas där vi expanderar igen, vi passerar antalet anställda med 30 personer. Vi kommer ha en omsättning på 25 – 30 miljoner i år, säger han till Rapidus.

Kunder i Öresundsregionen står för 60 procent av omsättningen. Men även USA och Västeuropa är viktiga marknader för Red Glead som sysselsätter 26 personer.

Under 2016 breddade Red Glead sin verksamhet med en ny teknik där mindre molekyler, än vad som är möjligt med andra metoder, kan identifieras och byggas ut kemiskt och sedan anpassas för att bli möjliga läkemedelskandidater.

– Den delen går bra just nu väldigt bra i år, där har vi stora kunder ihop med Saromics, säger Johan Evenäs.

Lundabolaget Saromics Biostructures fokuserar på strukturbeskrivning av främst proteiner och ökade sin nettoförsäljning till tio miljoner kronor ifjol.

– Vi har sett en kraftig ökning av våra antikroppsprojekt, framförallt från USA. En annan trend är att vi nu faktiskt börjar kunna lägga till Big Pharma till vår kundlista, nu kommer de på löpande band, säger vd Björn Walse till Rapidus.

Sedan april förra året har personalstyrkan ökat med 8 personer till nuvarande 18.

Emily Binks

Kontraktsforskningsbolagen Red Glead Discovery och Saromics Biostructures har ökat omsättning och försäljning. Red Glead ökade omsättningen till 22 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.